Universitatea de Vest din Timişoara
» Proiect de Cercetare CNCSIS - Repertoriul orgilor din România
Proiectul de cercetare "Repertoriul orgilor din România" este realizat de Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara cu finanţare CNCSIS pentru perioada 2006-2008.

Scopul proiectului este de a aduna date despre toate orgile din România şi imagini ale acestora pentru a le pune la dispoziţia muzicologilor şi a publicului larg. Din datele noastre, aceasta este prima activitate sistematică de cercetare care a elaborat o fişă organologică complexă şi care foloseşte stocarea electronică a datelor privind istoricul construcţiei de orgi din România.

Pentru introducerea datelor colectate, membrii echipei de cercetare au la dispoziţie prezentul site; în această fază a cercetării accesul este restricţionat la membrii echipei şi personalul CNCSIS, dar după finalizarea proiectului datele astfel colectate vor fi disponibile tuturor celor interesaţi. Prezentul site va fi disponibil în limbile Română şi Engleză, permiţând căutarea orgilor după criterii complexe, cum ar fi: locaţia orgii, confesiunea bisericii, constructor, anul construcţiei, tipul tracturii sau al cutiei de suflu, sistemul de ventilaţie etc.

Sperăm ca acest site să fie de folos atât cercetătorilor din domeniul muzicologiei cât şi altor persoane, prin punerea la dispoziţie a acestor valori ale patrimoniului naţional.


Pentru accesarea aplicatiei se va folosi contul de utilizator GUEST cu parola orgiro.

Citeste "Orgile din România" in format PDF
  © Copyright 2006 - 2012 Universitatea de Vest din Timişoara Aplicaţie dezvoltată de Florin ONEA şi întreţinută de Bogdan NICOLAE